Nagyon ritkán haladunk három hágó mellett” – mondja Coldiron

Nagyon ritkán haladunk három hágó mellett” – mondja Coldiron

Nyolc árnyalatban kapható.

Lásd az árat a bareMinerals oldalon

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb akne

A „Maskne” a legújabb bőrprobléma – Íme, hogyan lehet megelőzni vagy megszabadulni tőle

Vörös foltok és dudorok a maszk vonala mentén a lehetséges jelek "maskne. " Ne viseljen maszkot a COVID-19 világjárvány idején; ehelyett kövesse ezeket a tippeket. . .

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 7

A wellnessbloggerek 7 legjobb tippje a menstruációs akne fellángolásának enyhítésére

Olvassa el a kipróbálható helyszíni kezeléseket, a rossz szokások felszámolását és az étrendi változtatásokat, hogy csökkentse a kitörés valószínűségét.

Írta: Jessica Migala 2019. május 10

11 gyakori akne kezelés, magyarázat

Szeretné eltüntetni a pattanásokat, foltokat és vörös foltokat? Így találhatja meg az Ön számára megfelelő kezelést.

Írta: Jessica Migala 2019. április 4

6 gyakori tévhit az akne kezelésével kapcsolatban

Írta: Jessica Migala 2018. október 29

A legjobb természetes gyógymódok az akne elleni bőrápolási rutinhoz

Bár nem helyettesíthetik a bőrgyógyász által javasolt aknekezeléseket, ezek a gyógymódok jó, természetes kiegészítői lehetnek a bőrápolási rutinnak.

Írta: Anne L. Fritz 2018. augusztus 7

Legjobb aknekezelések tizenéveseknek

A pubertás elég nehéz anélkül, hogy meg kellene küzdenie a pattanásokkal. Ezek a lemosók, tonikok, maszkok és kezelések segíthetnek a bosszantó pattanások leküzdésében.

Írta: Anne L. Fritz 2018. augusztus 7

Legjobb arclemosók akne ellen

Ezek a termékek segíthetnek ellenőrizni az olajat, eltávolítani a pattanásokat és megakadályozni a fellángolásokat.

Írta: Caitlin McCormack, 2018. július 27

A legjobb smink zsíros és pattanásos bőrre

Ezek a bronzosítók, alapozók és színezett hidratálók a pattanásos bőr számára segíthetnek hibátlan megjelenést létrehozni.

Szerző: Genevieve Scarano 2018. július 27

A legjobb testápolók akne ellen

A „bacne” elleni küzdelemre vágyik? Próbálja ki ezeket a pattanások kezelésére szolgáló testápoló szereket.

Írta: Caitlin McCormack, 2018. július 27

Legjobb alapozók pattanásos bőrre

Fokozza szépségápolási rutinját ezekkel a zsíros és pattanásos bőrre készült alapozókkal.

Szerző: Genevieve Scarano 2018. július 27"

A heg az egészséges test folyamatának kellemetlen emlékeztetője, amely akkor keletkezik, amikor a bőr egy baleset, fertőzés, gyulladás vagy műtét által okozott sebet helyreállít. A hegek alakja és mérete eltérő. Vörösnek és vastagnak indulhatnak, és idővel elhalványulhatnak, vagy lapossá, besüppedt vagy csomóssá válhatnak – amitől elgondolkodhatsz azon, hogy milyen kozmetikai eljárásokkal lehet megszüntetni őket.

Napjainkban a bőrlézeres technológia odáig fejlődött, hogy sokat lehet tenni a hegek kezelésében. A lézeres hegeltávolítás vagy -csökkentés gyakori eljárás bőrgyógyász rendelőjében vagy bőrlézeres klinikán. Lézerrel a hegek jelentősen csökkenthetők, és súlyosságuktól függően akár törölhetők is. A bőr lézeres kezelésének három fő típusa áll rendelkezésre:

Lézeres felületkezelés, amelyet néha „ablatív” lézeres felületkezelésnek is neveznek. Frakcionált lézeres felületkezelés Nem ablatív lézeres felületkezelés

Lézeres felületkezelés

Ebben a kezelésben a bőrgyógyászok nagy teljesítményű lézerrel távolítják el a bőr legfelső rétegét, amely hegesedett. A lézer a bőr középső rétegeibe is behatol, feszesíti és kisimítja a bőrt.

A lézeres felületkezelést ambulánsan, orvosi rendelőben vagy bőrlézerklinikán végzik, és általában egy-két órát vesz igénybe. A védőszemüveg védi a szemét a lézer erős fényétől az eljárás során, és helyi érzéstelenítőt kap a fájdalomra és szürkületi nyugtatásra – nem „kiesik”, hanem el van szedve. A bőrgyógyász egy kézi pálcára emlékeztető lézert futtat a hegen, hogy eltávolítsa a sérült bőrsejteket. A pálca minden egyes áthelyezése több sejtet távolít el.

Kétféle lézert használnak bőrfelújításra, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai:

A CO2 lézer egy erős lézer, amely mélyen behatol a bőrbe, és jobban eltávolítja a vastagabb és mélyebb hegeket. Ennek következtében a felépülési idő hosszú, általában körülbelül két hét. Az eljárás fájdalmas is lehet. Erbium: A YAG lézer kevésbé erős, mint a CO2 lézer, és leggyakrabban sekély hegek kezelésére használják. Kevesebb érzéstelenítésre és nyugtatásra lesz szüksége, ha lézeres hegeltávolítást végez ezzel a lézerrel, és a gyógyulási ideje gyorsabb, körülbelül egy hét.

A bőr lézeres felújítása költséges lehet, körülbelül 2700 dollártól kezdve az arc egy részének kezelésére.

Frakcionált lézeres felületkezelés

Ez a precíz lézerterápia apró fénysugarakat használ, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe. Az eredmény több tucat vagy akár több száz mikroszkopikus lyuk, ahonnan a bőrsejteket eltávolították, egészséges bőr veszi körül. A lyukak segítenek lebontani a régi bőrsejteket, miközben serkentik a kollagéntermelést a mélyebb bőrrétegekben. A környező egészséges bőr segít gyorsan meggyógyítani a lézerterápia által okozott károkat, friss, új bőrsejteket eredményezve.

A helyi érzéstelenítés megakadályozza a fájdalmat. Ez a terápia sokkal kevésbé invazív, és alig vagy egyáltalán nem igényel felépülési időt – ráadásul nem hoz ugyanolyan mértékű bőrjavulást, mint a teljes értékű lézeres felületkezelés. A betegek általában bőrpírt vagy kisebb duzzanatot tapasztalnak, amelyek néhány napon belül elmúlnak. Valószínűleg három-öt kezelésre lesz szüksége, legalább egy hét különbséggel. Bár némi javulás azonnal látható lesz, várnia kell néhány hónapot, hogy elérje a kezelés valódi eredményét. Egy teljes arckezelés körülbelül 1500 dollárba kerül, tehát ha egy adott bőrterületet kezelnek, ennél kevesebbet kell fizetnie.

Nem ablatív lézeres felületkezelés

A bőrgyógyászok infravörös bőrlézerrel melegítik fel a bőr belső rétegeit, miközben a felületet érintetlenül hagyják. Ez elősegíti a kollagéntermelést és friss, új bőrsejtek létrehozását, amelyek helyettesítik a hegek sérült sejtjeit. Ennek az eljárásnak az előnye az idő. Nem igényel a lézeres bőrfelújítás után szükséges felépülési időt, és kevesebb időt vesz igénybe az orvosi rendelőben, kezelésenként 15-30 percet.

Ami a hátrányokat illeti, az eljárás kissé fájdalmas lehet, de miközben a lézer működik, hűtőpermetet bocsát ki, hogy megakadályozza a bőrfelület károsodását. Ezenkívül, mivel a gyógyulás mélyen a bőrben megy végbe, hónapok telhetnek el, mire láthatók az eredmények. Négy-hat kezelésre lehet szükség a terápia teljes előnyeinek kihasználásához, amelyek mindegyike 400-600 dollárba kerül.

Az Ön számára leghatékonyabb bőrlézeres kezelés típusa a heg típusától függ. A lézeres hegeltávolításban jártas orvossal folytatott konzultáció határozza meg a legjobb stratégiát.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb a bőrben & Szépség

6 műtét utáni tipp a metszés gyógyulásához

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú – de gyakran figyelmen kívül hagyott – része a helyreállítási tervnek.

Írta: Andrea Peirce 2021. április 26. Szponzorált hirdetési tartalom

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: Hogyan hat az öregedés és a gravitáció a bőrére

A Castle Connolly Top Doctorként elismert plasztikai sebész arról beszél, hogy milyen tényezők befolyásolják bőrünk megjelenését, és hogyan tehetik ezt a betegek. . .

2021. február 11-ig

Clean Beauty 101: Átfogó útmutató

Írta: Jessica Migala 2021. január 29

Kalifornia betiltja a 24 mérgező vegyi anyagot a testápolási termékekből: Mit kell tudni

A szövetségi erőfeszítésekért harangozó állam Kalifornia most lett az első az országban, amely betiltott bizonyos vegyi anyagokat a kozmetikai és testápoló összetevőkből. . .

Írta: Rachel Jacoby Zoldan 2021. január 11

Milyen előnyei vannak a halolajnak a haj számára?

Ha több egész halat eszik omega-3 zsírsavakkal, az erősítheti a tincseit, de korlátozott bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a halolaj tabletták is ezt teszik.

Írta: Jessica Migala 2020. december 9

Mi az az arcjóga? Ezenkívül 5 gyakorlat, amelyet otthon is kipróbálhat

Ahogyan az edzőterembe járás is formában tartja a testet, ezek a jóga által ihletett gyakorlatok állítólag tónusossá teszik az arc izmait, hogy megőrizzék megjelenését. . .

Írta: Moira Lawler 2020. október 13

7 egyszerű otthoni hack az egészséges bőrért

A legjobb arcbőr elérése érdekében tekints túl a hiúságod bőrápoló termékekkel való feltöltésén, és hívd be az egészséges bőrápolási szokásokat mindennapi életedbe.

Írta: Moira Lawler 2020. október 9

A kollagén 8 lehetséges egészségügyi előnye – és 1 dolog, amit nem tehet

A bőrtől és a csontoktól a bélrendszerig és még sok másig – íme, hogyan javíthatja a divatos étrend-kiegészítő egészségét és jólétét.

Írta: Jessica Migala 2020. szeptember 8

20 módszer a kollagén megőrzésére és növelésére az arcban

Több kollagén kevesebb ráncot és sima, emelkedett bőrt jelent. Itt vannak az aktuális termékek, az irodai kezelések és az életmódbeli szokások, amelyeket be kell gyakorolni. . .

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 28

Psoriasis vagy ekcéma? Az új fájdalommentes teszt megmondja

A biopsziákkal ellentétben a szalagcsíkok minimális kényelmetlenséget okoznak, és nem okoznak hegesedést.

Becky Upham 2020. augusztus 10"

Viseljen széles karimájú kalapot, hogy minimalizálja a napsugárzást.

Veva Vesper az elmúlt 25 évben többet foglalkozott bőrrákos betegséggel, mint ő. A 69 éves ohiói lakosnak több mint 500 laphámsejtes karcinómát távolítottak el az 1980-as évek vége óta, amikor is a veseátültetésre szedett immunszuppresszáns gyógyszer hatására ezek az egész testében kialakultak – a szeme sarkából mindenhol. a lábához.

Bár Vesper története szokatlan, a bőrrák a leggyakoribb rák az Egyesült Államokban. Valójában jelenleg a becslések szerint minden ötödik amerikai lesz bőrrákos élete során.

Mike Davisnek, a 65 éves nyugdíjas zsarunak és Vespernek, az Ohio állambeli Cincinnatiben található The Skin Cancer Center betegének ismerősebb története van. Az év elején bazalsejtes karcinómát távolítottak el a bal füléből – az arcának azon oldaláról, amely a leginkább kitett UV-károsodásnak járőrözés közben.

Az életed során felhalmozódó napsugárzás nagyobb kockázatot jelent a bazális és laphámsejtes bőrrák kialakulásának az életkor előrehaladtával. Vespernek és Davisnek is Mohs műtétje volt, ez a leghatékonyabb és legpontosabb módszer a bőrrák két leggyakoribb típusának eltávolítására.

„A Mohs-műtét előnyei kettősek: az egyik, hogy csak azokat a sejteket távolítjuk el, amelyekre szükségünk van anélkül, hogy sok felesleges szövetet kellene szedniük, másrészt a Mohs-műtét 99 százalékos gyógyulási arányt jelent” – mondja Dendy Engelman harmoniqhealth.com. , MD, bőrgyógyász és Mohs-sebész New Yorkban, valamint a New York Medical College bőrgyógyászati ​​sebészeti igazgatója.

Legjobb szakértőket kértünk fel a Mohs műtéttel kapcsolatos leggyakoribb kérdések megválaszolására.

1. Mi is ez pontosan? 

A Mohs-sebészet Frederic Mohsról, a Wisconsini Egyetem sebészprofesszoráról kapta a nevét, aki az 1930-as években fejlesztette ki a kezelést. „Ez egy nagyon szövetkímélő technika, ahol rétegről rétegre haladunk, és a margó 100 százalékát megvizsgáljuk, hogy mikroszkóppal kiderítsük a rákot” – mondja Engelman.

Ébren lesz a beavatkozásra, amely helyi érzéstelenítésben történik. A sebész azzal kezdi, hogy szikével kivág egy kis darabot a daganatból. Ezután egy labortechnikus lefagyasztja és megfesti a szöveteket, hogy a sebész mikroszkóp alatt megnézhesse.

„A rák úgy nő, mint a fa gyökerei” – magyarázza Brett Coldiron, MD, a cincinnati The Skin Cancer Center alapítója és a Cincinnati Egyetem klinikai adjunktusa. „Amit csinálunk [a Mohs-műtét során], az az, hogy kivágunk egy korongot a bőrből, és ellenőrizzük, nincsenek-e rajta gyökerek. Nagyon jól látható a mikroszkóp alatt. ”

Ha egy gyökér látható, a sebész visszamegy, és eltávolítja a daganat egy másik rétegét, és megismétli ugyanazt a folyamatot, amíg az egész rák el nem tűnik. „Nagyon ritkán haladunk három hágó mellett” – mondja Coldiron.

2. Ki kapja meg?

“A Moh-műtét nagyon hasznos a szem, az orr, a száj és a fül környékén” – mondja Coldiron. „Az arc környékén is hasznos, ha nagyobb daganatról van szó. Ezenkívül a Mohs-műtét a kezeken, a lábakon és a nyakon is elvégezhető – olyan területeken, ahol a lehető legtöbb szövetet meg szeretné őrizni – mondja Engelman.

Míg a Mohs-műtétet általában alap- és laphámsejtes rákos megbetegedések esetén alkalmazzák, bizonyos esetekben melanoma kezelésére is használható, különösen akkor, ha a rák vékony vagy a bőr külső rétegére korlátozódik. „A betegeknek meg kell kérdezniük Mohs-sebészüket, hogy ezt az eljárást ajánlják-e, mivel nem minden Mohs-szakember kezeli a melanomát Mohs-kórral” – mondja Engelman. Látogassa meg az American College of Mohs Surgery webhelyét, hogy megtudja, hogy bőrgyógyásza Mohs-specialista-e.

KAPCSOLÓDÓ: A bőrrák jeleinek észlelése

3. Mennyi ideig tart?

Várhatóan körülbelül egy-három órát kell az orvosi rendelőben tölteni. Miután a sebész eltávolította az első szövetréteget, ami körülbelül 10 percig tart, körülbelül fél órára a váróterembe küldik, amíg a sebész megvizsgálja a daganatot.

Ezután visszaviszik a vizsgálóba, ahol vagy összevarrják, ami további 20 percet vesz igénybe, vagy eltávolítják a daganat egy másik darabját.

4. Fájni fog? 

Nem több, mint egy biopszia, mondja Engelman. A területet elegendő lidokainnal, a fájdalmat csökkentő helyi érzéstelenítővel zsibbadják, és körülbelül két és fél-három óráig tart. „A kényelmetlenség minimális – csak a kezdeti bot [a tű]” – mondja Engelman. „Egy kis nyomást érezhet [az eljárás során], de nem érez fájdalmat. ”

Ezt követően a legtöbb beteg csak minimális fájdalmat tapasztal. „Bizonyos területek, például a fejbőr, a lábak vagy a feszültség alatt álló területek (például az ízületek feletti bőr) érzékenyebbek lehetnek, és a műtét után egy-három napig vényköteles fájdalomcsillapítót igényelhetnek, de a műtétek túlnyomó többsége nem igényel vényköteles fájdalomcsillapítót. ” – mondja Engelman.

Ha fájdalmat érez, vegyen be extra erős Tylenolt – de kerülje az aszpirint, az ibuprofént vagy a naproxent a műtét utáni első napokban, mert növelhetik a vérzés kockázatát.

5. Lesz-e heg?

Igen – de idővel kevésbé lesz észrevehető. „Hat hónapba telhet, amíg a bőrpír elhalványul, és a heg lenyugszik, de hat hónap múlva a legtöbb beteg elégedett a végeredménnyel” – mondja Coldiron.

Annak érdekében, hogy a seb szépen gyógyuljon, kövesse az orvos által adott posztoperatív kezelési utasításokat – mondja Engelman. „A vizsgálatok azt találták, hogy a nedves sebek gyorsabban gyógyulnak, mint a levegőnek kitéve” – mondja. „A kialakult heg általában jobb esztétikai megjelenést kölcsönöz, ha nedvesen tartják és kötéssel takarják. ”

Iratkozzon fel rákkezelési hírlevelünkre!

A legújabb bőrrák

14 nagyszerű fényvédő krém színes bőrűeknek

Olyan fényvédőt keresel, amely sötét bőrrel is működik? Biztosítottunk benneteket.

Melba Newsome 2021. március 17

Rákkockázati gének: Minden, amit az XPC-ről tudnod kell

Mi az XPC gén?

Írta: Julie Marks 2021. február 5

Minden, amit a PTCH1-ről tudni kell

A PTCH1 egyike azon géneknek, amelyek növelik a bőrrák kockázatát.

Írta: Julie Marks 2021. február 4

Hogyan kezelik a bőr laphámsejtes karcinómáját?

Ha a laphámsejtes karcinómát elég korán észlelik, általában könnyen kezelhető.

Írta: Julie Marks 2020. szeptember 18

Hogyan segít a sugárterápia az áttétes bőr laphámsejtes karcinóma kezelésében

Ez a kezelés az előrehaladott laphámsejtes karcinóma egyik lehetősége.

Írta: Julie Marks 2020. szeptember 16

Alacsonyabb kockázat, nagyobb veszély: amit a színes bőrűeknek tudniuk kell a bőrrákról

A bőrrák kevésbé gyakori a színes bőrűek körében, de ha mégis előfordul, a kimenetele drámaian rosszabb.