Губернаторът Пол Лепейдж каза, че няма да оспорва решението на съдията

Губернаторът Пол Лепейдж каза, че няма да оспорва решението на съдията

Последният пациент, който получи изчистването, беше болничен работник, който е боравил с медицински отпадъци на 17 октомври, съобщава New York Times. Работникът е бил част от група от 16 души, които са били в контакт с Нина Фам и Амбър Джой Винсън, медицински сестри, които са лекували Дънкан и впоследствие сами са се заразили с вируса. Оттогава и двамата са се възстановили.

След като беше наблюдавана два пъти дневно в продължение на 21 дни, продължителността на инкубационния период на Ебола, тази последна група хора беше установено, че няма симптоми. Повечето бяха изчистени в четвъртък вечерта, а последният човек беше проверен в петък. Общо 177 души трябваше да преминат през този 21-дневен период на наблюдение след диагнозата на Дънкан. Като цяло Times казва, че избухването на вируса струва на окръг Далас повече от 1 милион долара.

„Това беше предизвикателство и имаше моменти на разочарование по време на този труден процес," Това каза в изявление кметът на Далас Майк Роулингс. "Но планът на града и неговият твърд ангажимент за ранно откриване и правилно наблюдение изиграха ключова роля за спирането на разпространението на вируса. И аз съм особено благодарен на всички смели здравни работници, които залагат живота си на карта, за да помогнат на другите, включително Нина Фам и Амбър Винсън, които са истински герои в този град и по света.

– Джули Бек

31 октомври, 14:10 ч.

Заповедта за карантина за медицинска сестра в Мейн е отменена

Качи Хикокс е свободен да си ходи.

Съдия в Мейн бързо отмени временна заповед, ограничаваща движенията на медицинската сестра в петък, като каза само, че тя трябва да "координати" пътува с държавни здравни служители и ги уведомява, ако развие някакви симптоми на Ебола. Решението на съдия Чарлз ЛаВердиер в полза на Хикокс дойде по-малко от ден, след като той временно удовлетвори искането на държавата да наложи нейната 21-дневна домашна карантина.

Хикокс протестира срещу задържането й както в Ню Джърси, така и в Мейн, като твърди, че политиките не са медицински издържани и нарушават нейните граждански свободи. След като се завърна преди седмица от лечение на пациенти с ебола в Западна Африка, тя е дала отрицателен тест за вируса и не показа никакви симптоми. Хикокс се противопостави на карантината в Мейн в четвъртък, като отиде на разходка с велосипед и разговаря с репортери пред дома си, което накара губернатора да поиска съдебна заповед срещу нея.

LaVerdiere каза, че Хикокс трябва да участва в активно наблюдение на нейното здраве с държавни служители и докато я похвали, той внимателно я инструктира да бъде наясно с обществеността "истински страх" на ебола.

"Съдът е напълно наясно, че хората действат от страх и че този страх не е съвсем рационален. Въпреки това, независимо дали този страх е рационален или не, той присъства и е реален. Действията на респондента в този момент, като медицински специалист, трябва да демонстрират нейното пълно разбиране за човешката природа и истинския страх, който съществува. Тя трябва да се ръководи съответно.

Асошиейтед прес съобщи, че крайцер на щатската полиция, паркиран пред дома й във Форт Кент, се е отдалечил след издаването на решението. Губернаторът Пол Лепейдж каза, че няма да оспорва решението на съдията.

„Като губернатор направих всичко възможно, за да защитя здравето и безопасността на Мейнърс," каза той в изявление. "Съдията облекчи ограниченията с това решение и смятам, че е жалко. Държавата обаче ще спазва закона.”

– Ръсел Бърман

31 октомври, 11:20 ч.

Съдията издава заповед за ограничаване на карантината на медицинска сестра в Мейн

Съдия в Мейн удовлетвори искане на държавни здравни служители за временно ограничаване на движението на Качи Хикокс, медицинската сестра, която се противопостави на 21-дневна карантина, след като се върна от лечение на пациенти с ебола в Западна Африка.

Заповедта е само за 24 часа, но ограничава пътуването й и й забранява достъпа на обществени места или в рамките на три фута от други хора извън дома й, според Асошиейтед прес. Хикокс напусна дома си във Форт Кент в четвъртък, за да отиде на разходка с велосипед и след това да говори с репортери. Тя твърди, че задължителната карантина не се основава на науката и нарушава нейните граждански свободи. Хикокс каза, че няма температура и следователно не може да предаде Ебола, дори и да я има, защото само хората със симптоми са заразни. Остават й около две седмици от карантината.

– Ръсел Бърман

30 октомври, 18:55 ч.

Медицинската сестра отстъпник: Качи Хикокс се противопоставя на карантината си

Медицинската сестра, която протестира срещу задържането си в палатка в Ню Джърси след завръщането си от лечение на пациенти с ебола в Западна Африка, сега се противопоставя на наложената от държавата домашна карантина в Мейн. Физически здрави, Хикокс и нейният приятел отидоха на разходка с колело в четвъртък сутринта, като взеха както държавните войници, така и малка армия от репортери на обиколка на красивата есенна зеленина на Нова Англия в една бодра късна октомврийска сутрин. Прочетете още…

– Ръсел Бърман

29 октомври, 11:45 ч.

Хейгъл подписва заповед за карантина за ебола за военните

Войниците, които се завръщат от военната мисия за борба с Ебола в Западна Африка, ще бъдат поставени под 21-дневна карантина съгласно заповед, подписана в сряда от министъра на отбраната Чък Хейгъл.

Хейгъл одобри препоръка от Обединения комитет на началник-щабовете за създаване на това, което военните наричат ​​a "контролиран режим на наблюдение" за военнослужещи в региона. Заповедта формализира по-рестриктивен протокол за ебола, отколкото CDC препоръчва за цивилните здравни работници, а Хейгъл каза в изява във Вашингтонския форум за идеи, че този ход е предизвикан отчасти от опасения, изразени от военни семейства, които "много исках предпазен клапан за това."

Малко над 1000 военнослужещи са в Либерия и Сенегал, а до 4000 могат да бъдат част от мисията за изграждане на центрове за лечение и подпомагане на местното население да овладее огнището. Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза в изявление, че политиката ще бъде преразгледана след 45 дни въз основа на това, което военните научават от първата вълна от завръщащи се войници.

"Секретарят смята, че тези първоначални стъпки са разумни, като се има предвид големия брой военен персонал, преминаващ от родната им база и Западна Африка и уникалните логистични изисквания и въздействие, което това разполагане оказва върху силите," — каза Кърби. "Най-високият приоритет на секретаря е безопасността и сигурността на нашите мъже и жени в униформа и техните семейства."

– Ръсел Бърман

29 октомври, 10:30 ч.

Медицинска сестра заплашва да отиде в съда, ако държавата я постави под карантина

Дни след като беше поставена под карантина против волята си зад болница в Ню Джърси, медицинската сестра Качи Хикокс казва, че ще отиде в съда, ако Мейн се опита да й наложи карантина. Хикокс, която беше задържана след завръщането си от Западна Африка, където лекуваше пациенти с ебола, беше откарана до Мейн по-рано тази седмица и следваше доброволната карантина на държавата. Въпреки това тя казва, че ако ограниченията срещу нея не бъдат премахнати до четвъртък, Хикокс казва, че ще отиде в съда.

"Няма да седя и да бъда тормозен от политици и принуден да остана в дома си, когато не представлявам риск за американската общественост," каза тя по време на телевизионно интервю за Днес.

Хикокс твърди, че не е болна, като два пъти е дала отрицателен тест за Ебола. Първоначалното й задържане е предизвикано от отчитане на висока температура на челен скенер на летището, въпреки че последващото отчитане показва, че температурата й е нормална. Нейният случай се превърна в нещо като гръмоотвод, тъй като политическите борби за карантинната политика продължават между служители на щатско и федерално ниво.

– Адам Чандлър

28 октомври, 16:32 ч.

Отстояване на здравните работници за ебола

Президентът Обама никога не спомена името на Крис Кристи по време на кратката си актуализация относно реакцията на правителството срещу Ебола във вторник следобед. Нямаше нужда.

За всеки, който е проследил сблъсъка в сянка между федералните служители и губернатора на Ню Джърси през последните няколко дни, беше ясно за кого говори Обама, когато многократно се изказваше в защита на здравните работници, които лекуват пациенти с ебола в Западна Африка и настояваше, че политиките за обществено здравеопазване не трябва да ги обезкуражават да се борят с вируса при неговия източник. Прочетете още…

— Ръсел Бърман

28 октомври, 9:20 ч.

Втората заразена медицинска сестра е обявена за свободна от ебола

Амбър Винсън, втората медицинска сестра в Далас, която се зарази с ебола от Томас Ерик wondalips измама Дънкан, вече е свободна от вируса и ще бъде освободена от университетската болница Емори в Атланта във вторник следобед, съобщиха от болницата.

Винсън беше прехвърлена в Емори от болницата в Далас, където лекува Дънкан, който почина на 8 октомври. Тя е отлетяла до Кливланд и обратно до Далас в дните, преди да започне да е симптоматична, но досега никой, с когото е била в контакт, не е бил диагностициран с ебола. Друга медицинска сестра, лекувала Дънкан, Нина Фам, беше освободена от болница на NIH в Мериленд, след като беше лекувана успешно от Ебола.

Единственият човек в САЩ, за който в момента е известно, че е болен от Ебола, сега е д-р Крейг Спенсър, който се подлага на лечение в Ню Йорк.

– Ръсел Бърман

28 октомври, 9:10 ч.

Посланикът на ООН няма да бъде изправен пред карантина след пътуване до Западна Африка

В понеделник прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест каза пред репортери, че Саманта Пауър, американският посланик в Организацията на обединените нации, ще бъде подложена на активно наблюдение за Ебола след завръщането си от Западна Африка, където е изпратена на мисия за установяване на факти.

Когато тя пристигне, Пауър ще стане последното лице на федералната политика по отношение на Ебола (каквато и да е тя дотогава). Засега това изглежда означава, че тя ще проверява редовно лекарите и по друг начин ще върши работата си, освен ако тя (или нейните лекари) не открият симптоми на вируса. Прочетете още…

– Адам Чандлър

27 октомври, 10:30 ч.

Медицинска сестра, поставена под карантина, е освободена, тъй като Белият дом тежи промени

Медицинската сестра Качи Хикокс ще бъде изписана от карантината си, свързана с ебола, в палатка пред болница в Ню Джърси в понеделник, а служителите казаха, че ще й бъде позволено да се върне в родния си щат Мейн.

Губернаторът Крис Кристи обяви хода, след като Хикокс, който беше отрицателен за Ебола, обяви нейните състояния "нечовешки" и наел адвокат Норман Сийгъл да заведе дело за оспорване на задължителната й изолация. Този ход идва, когато Белият дом претегля промените във федералната политика относно здравните работници, които се завръщат в САЩ след лечение на пациенти с ебола в Западна Африка. Прочетете още…

– Ръсел Бърман

26 октомври, 16:33 ч.

Кристи „не се замисля“ за карантината за ебола

Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи в неделя защити политиката си за карантинна ебола, като отхвърли оплакванията на медицинска сестра, поставена под карантина съгласно политиката, както и притесненията, че подходът ще възпира американските здравни работници да пътуват в чужбина, за да се справят с вируса – позиция, която привлече вниманието на Белия дом и може да заведе съдебен иск срещу държавата.

"Работата на правителството е да защитава безопасността и здравето на нашите граждани," Това каза Кристи в неделя на Fox News. "Нямам вторични мисли за това."

Критиките към карантинната политика започнаха, когато Качи Хикокс, медицинска сестра, поставена под задължителна карантина в Ню Джърси, нахвърли "невероятна реакция на политиците" и политиката относно начина, по който е била третирана през това време, в статия за Далас Морнинг Нюз. В неделя тя повтори позицията си, казвайки по CNN "състояние на съюза," "Това е крайност, която наистина е неприемлива и чувствам, че основните ми човешки права са нарушени." Прочетете още …

– Алън Макдъфи

24 октомври, 17:33 ч.

Ню Йорк, Ню Джърси обявяват нови карантини за ебола на летищата

Щатите Ню Йорк и Ню Джърси ще започнат да поставят под карантина всички медицински работници, които са лекували пациенти с ебола в Западна Африка и ще се върнат в САЩ през летищата си, обявиха в петък губернаторите Андрю Куомо и Крис Кристи.

Препоръчително четене

Територията на Ебола: Земя без човешко докосване

Невероятната гумена ръкавица

Как здравната система на САЩ би се справила с ебола

Засиленият отговор идва един ден, след като лекар от Ню Йорк беше диагностициран с Ебола около седмица след завръщането си от Гвинея, където работеше с Лекари без граници. Куомо и Кристи казаха, че CDC позволява на държавите да определят свои собствени насоки за карантина, въпреки че политиката все още няма да бъде в сила на национално ниво. Кристи каза, че здравен работник, който е лекувал пациенти с ебола в Западна Африка, вече е бил поставен под карантина на международното летище Нюарк Либърти по-рано в петък съгласно новата политика, въпреки че не е показала никакви симптоми на вируса.

"Не е моментът да рискувате," – каза Куомо.

Той каза, че е ясно, че доброволните карантини за работниците, завръщащи се от Западна Африка, не са достатъчни, особено след като се оказа, че д-р Крейг Спенсър, нюйоркчанинът, диагностициран с Ебола в четвъртък, е излизал навън и се е разхождал публично през 21-дневния период след той лекува пациенти в Гвинея.

– Ръсел Бърман

24 октомври, 13:00 ч.

Учените обмислят ролята на роботите в грижата за пациентите с ебола

Ебола е жестока болест по много начини, но едно от най-лошите е, че се грабва от самите неща, които ни помагат да направим това, което сме, като вид: нашата нужда от общност. Нашият импулс за любов. Неспособността ни да видим бебе, изоставено, и да не протегнем ръка. Ебола плячкосва човешки тела чрез човешки души. От технологична гледна точка най-добрият начин за борба с всичко това е здравите да се дистанцират от поразените. И най-очевидният начин да направите това е да премахнете човешкото взаимодействие от уравнението. И най-очевидният начин да направите това може да включва премахването на самите хора от уравнението – поне що се отнася до грижите за болните. На 7 ноември учените ще се съберат в университетите в цялата страна, за да обсъдят ролята, която могат да играят автономните машини в борбата с кризата с ебола. Прочетете още…

– Меган Гарбър

24 октомври, 12:00 ч.

Законодателите изразяват съмнения относно протоколите за ебола

Диагнозата Ебола при лекар от Ню Йорк, който се завърна наскоро от Гвинея, кара законодателите да изразят нови опасения относно протоколите за предотвратяване на разпространението на вируса в САЩ.

На изслушване на Капитолийския хълм няколко депутати поставиха под въпрос дали хората, които може да са били изложени на вируса, трябва да се доверяват на "самонаблюдение" себе си през 21-дневния период, когато Ебола може да бъде в тяхната система. Д-р Крейг Спенсър, лекарят от Ню Йорк, беше ходил на боулинг и се качи на метрото ден преди да съобщи за температура на здравните служители.

"много съм скептичен," каза представителят Майкъл Търнър, републиканец от Охайо. "Американската общественост е притеснена. Смятам, че тези [стандарти] трябва да бъдат преразгледани." Той попита защо на военнослужещите в Западна Африка е разрешено да пътуват само след 10 дни, вместо да чакат цели три седмици.

Демократичният представител Стивън Линч от Масачузетс каза, че пътниците трябва да бъдат задължени да прекарат 21-дневния период на наблюдение в чужбина, преди да им бъде разрешено да влязат в САЩ.

"Разбирам, че не искаме да паникьосваме хората, но също така нямаме нужда от щастливи разговори за това, с което си имаме работа," – каза Линч.

"Не приемаме това достатъчно сериозно. Ние не сме," той добави.

Линч насочи въпроси към Рабих Торбай, висш служител на Международния медицински корпус, който лекува пациенти с ебола в Африка. Торбей каза, че много по-дълъг период на изчакване би бил неизпълним за болниците, които се нуждаят от персонал на работа. "Тук не можем напълно да се увием в балон," — каза Торбей.